Eskiden hazırlanan doğal ilaçlar, şimdikilere nazaran daha az zararlıdır. Kimyasal ilaçların hayatımıza girmesiyle özellikle karaciğer ve böbreklerde derin zararlar görülmekte.
Günümüzde gıdaların üzerinde oynanan oyunları duydukça öğrendikçe acaba eskiler nasıl besleniyormuş düşüncesiyle merak saldım, araştırmaya başladım ve İbn Sina’nın aşık bir genci tedavi etme şeklini de yine internetten öğrenince bu merakım daha da arttı, ve Osmanlının beslenme şeklini araştırmaya başlayınca bu kitabı buldum, kitapta ilginç bilgiler var.
Ne yiyoruz, neler yemeliyiz, sağlığımızı daha iyi nası koruyabiliriz diyenler için güzel bir başlangıç kitabı. Sağlık konusuna ilgi duyanlar okuyabilir Osmanlı'da uygulanan sağlık kurallarını anlatan ve hiç duymadığınız bilgilerin yer aldığı değişik bilgiler öğrenmek isteyenler için güzel bir eser.
ARKA KAPAK YAZISI
Osmanlı tıp kitaplarının büyük bir kısmı nasıl sağlıklı yaşanır konusuna ayrılmıştır. Çünkü doktor yerine kullanılan hekim sözcüğünün anlamı, sağlığı koruyan demektir. Hekimlerin birinci görevi; sağlığın korunması için çalışmaktır. İnsanı hasta edebilecek unsurları tespit edip önlem almak, sağlıklı yaşam konusunda halkı bilinçlendirmek hekimlerin görevleri arasındadır. Evlerin inşası, yenilen yemeklerin yapılışı, temizliğin şekli ve tüm yaşam tarzı hekimlerin belirlediği kurallara göre yapılır. Elinizdeki bu kitap, güvenilir ve önemli Osmanlı tıp kitaplarında yer alan sağlıklı yaşam kurallarını anlaşılır bir şekilde vermektedir.
SAĞLIĞIN CAN DAMARI
Ayten Altıntaş
Nobel Kitap
Puan
Ayten Altıntaş
Nobel Kitap
Puan
★★★★★
Yorumlayan Alyazmalım
Yorum Gönder