Eserde kişinin ne olduğunu ve nereye gittiğini bilmesi gerektiği vurgulanarak kendimizi pinokyo benzetmesi üzerinde duruluyor. Nereye gittiğini gerçekten bilen insana dünya kenara çekilip yol verir deyişi ile konunun pekiştirildiği eser olaylara bakış açımı değiştirdi. Kitaptan bazı alıntı cümleleri sizlerle paylaşmak istiyorum;Edebiyatları ve evrensel nitelikteki müzikleri güçlü olan toplumların tarihte daha uzun süre ayakta kalacaklarına inanırım,Okumak için iki eli bir araya gelmeyen milletin iki yakası da bir araya gelmez. Üstün Dökmen hocam bu kitapta şu sözlerle özetlemiş ;
"Birey, kendi iradaesini kullanmaktan vazgeçip başkalarının suflörlüğü altında yaşamayı, onlara tabi olmayı tercih edebilir. Ana babalarımızın suflörlüğü, yaşamımızdaki diğer suflörlere kapı açan, bizi suflörlerle yaşamaya alıştıran temel bir suflörlüktür. Suflörlü yaşam toplumun işini kolaylaştırabilir, birtakım işlevleri vardır; ancak bireylerin kapasitelerini sergilemelerini ve mutlu olmalarını engelleyerek topluma zarar da verebilir.Belirledikleri bir hedefin peşinden koşan insanların o ana kadar planlarında bulunmayan yeni hedeflere yönelmelerine "tulumbacı sendromu" adını verdik.Çoğunlukla anlık öfkelerin etkisiyle ortaya çıkan tulumbacı sendromu da gelişmeyi ve mutlu olmayı engelleyen bir yaşam tarzıdır.Suflörlü yaşam, tulumbacı sendromu, korkularımız, bitmemiş işlerimiz ve benzerleri yaşantımızda "psikolojik düğümler" adını verdiğimiz engeller oluşturur. Bu düğümleri çözmek, engelleri aşmak mümkündür. Psikolojik düğümleri çözmeye çalışırkan, kitap okumak, daha hızlı çözüm istediğimizde ruh sağlığı alanında uzmanlaşmış kişilerden destek almak mümkündür..."
Kişisel, günlük sorunlara uzmana danışmadan evvel çözüm aramak isterseniz Üstün Dökmen'in Küçük Şeyler kitabı serilerini okumanızı tavsiye ediyorum.
KÜÇÜK ŞEYLER 2
Prof.Dr. Üstün Dökmen
Prof.Dr. Üstün Dökmen
Remzi Kitabevi
159 Sayfa
Puan ★★★★★
Yorumlayan İsrafil BARAN
Yorumlayan İsrafil BARAN
Yorum Gönder