Türkiye'nin Yaşayan En İyi Yazarı Fihrist Kitap'tan Çıktı

Yazar Polat Onat, yeni romanıyla, oldukça hassas bir konuyu epeyce ironik bir üslupla ele almış. Edebiyat çevrelerine ve yazar muhitine itirazlarını, trajikomik bir anlatıyla sunmuş.

Türkiye'nin En iyi Yazar, Polat Onat
Türkiye'nin En iyi Yazar, Polat Onat

Onat, psikolojik roman çerçevesine oturttuğu "Türkiye'nin Yaşayan En İyi Yazarı" adlı eserinde, ülkemizin kültür-sanat ortamlarında yaşananlara, örtülü ama ziyadesiyle sert eleştiriler getirmiş. Romanındaki Cem Balçöz karakteri üzerinden "tutunamayan yazar" kavramının psikolojik gelgitlerine, dışlanmışlığın yarattığı hazin ruh hâline ayna tutmaya çalışmış.

 "Türkiye'nin yaşayan en iyi yazarı" olduğunu sanan paranoid şizofreniden muzdarip Cem Balçöz'ün, kendisi gibi psikolojik rahatsızlıklar taşıyan kuzeniyle yaşadığı gerilim, romanın ana eksenini oluşturuyor. Aynı doktorda terapi alan bu ikili, doktorlarına takıntılı bir aşkla bağlanınca işin seyri değişiyor ve olay kıskançlığa dayalı, şiddet içeren bir döngüye evriliyor.

Benzersiz ve çarpıcı bir kurguya sahip bu romanda; Orhan Pamuk'tan Elif Şafak'a popüler yazarlar, Dücane Cündioğlu'ndan Ahmet Arslan'a usta felsefeciler, Cem Erciyes'ten Cem İleri'ye saygın editörler, İsmet Özel'den Tanpınar'a sıradışı şairler ve Müge Anlı'dan Palu Ailesi'ne dek uzanan farklı yelpazedeki kişiler, bir karnaval havasında âdeta geçit töreni yapıyorlar. "Türkiye'nin Yaşayan En İyi Yazarı" romanı, Fihrist Kitap Yayınevinin Söylev Dizisinden çıktı.

Yorum Gönder