ŞAİR İSMAİL AKDERE İLE SÖYLEŞİ

Şair İsmail Akdere, kendisini şiir yazmaya yönlendiren en önemli üç etkenin anne, baba ve memleket hasreti olduğunu söyledi.
Kalbe Dokunan Mısralar, İsmail Akdere
Kitap blogunuz Okuyorum.org olarak Kalbe Dokunan Mısralar isimli şiir kitabının yazarı İsmail Akdere ile bir söyleşi gerçekleştirdik. 

Merhaba İsmail Bey, Okuyorum.org takipçileri için bize kendinizi tanıtır mısınız?
Merhabalar hocam, herkesle empati kurabilen, sosyalliği seven, iletişimin insanlar arasında geliştirilmesinden yana olan biriyim. 1970 yılında Kahramanmaraş’ta doğdum. İlkokul eğitimimi Yenidemir’de ortaokul ve lise eğitimini Kahramanmaraş Merkez ilçede tamamladım. 20 yıldır erkek kuaförlüğü mesleğini yürütüyorum. Bir dönem Kahramanmaraş Berberler Ve Kuaförler Odası Başkanlığı’nda Denetçi olarak görev yaptım. Mesleğimin dışında şiir ve vecizeler yazıyorum.

Şiir yazmaya ne zaman başladınız?
Şiir yazmaya 1996 yılında askerde başladım.

Şiir yazan; paylaşmaya cesaret edemeyen okuyucularımız için soruyorum. Şiir yazabilmek için duygu yeterli midir; duygunun yanında okumak mı gereklidir? Şiir yazmak isteyen okuyucularımıza neler tavsiye edersiniz? 
Duygu yazdırır, okumak kaliteyi ve cesareti artırır, kelime hazinesini ve üslup yeteneğini geliştirir. Şiir yazmak isteyenlere üç öneri sunabilirim. Oku, bil, duygulan yaz.

Sizi şiir yazmaya yönlendiren sebepler nelerdir?
Beni şiir yazmaya yönlendiren en önemli üç etkeni; anne, baba ve memleket hasretidir.

Kalbe Dokunan Mısralar isimli şiir kitabınız Gazel Yayınevi tarafından yayımlandı. Kitabınızdan kısaca bahseder misiniz?
Kalbe Dokunan Mısralar herkesin kendini herhangi bir şiirde bulabileceği bir eserdir.

Sizce insanlar eser bırakmalı mıdır?
Bu sorunuza bir dörtlüğümle yanıt vermek istiyorum;
Geldiysen hayat boş,
Durma koştur.
Anladıysan sırrı hoş,
Gerisi boştur.

Okuyorum.org okuyucuları için sorularımıza verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederiz.
Ben de teşekkür ederim.

Yorum Gönder