Kitap Blogu Nasıl Oluşturulur ?

Uzun yıllardır kitap okuyorsunuz ve okuduğunuz kitapları hala ajandanıza mı kaydediyorsunuz? Evet dediğinizi duyar gibiyim. 
kitap blogu oluşturma, kitap blogları
Kitap Blogu Oluşturma Rehberi
Daha sonra geriye dönüp baktığınızda okuduğunuz kitapla ilgili aklınızda hiçbir şeyin kalmadığını görüyorsanız artık sanal ortama geçmenizin vakti gelmiş demektir. Okuduğunuz kitapları ücretsiz oluşturacağınız bir blogda yorumlayarak kaybedilme olasılığı oldukça düşük bir ortamda saklayabilir, yorumlarınızı milyonlarca insanla paylaşabilirsiniz. İyi ama kitap blogu nasıl oluşturacaksınız. Alan adı (Domain) diyorlar onu nasıl halladeceksiniz. Hepsinin cevabı bu yazımızda. Söylediklerimizi adım adım uygulamayı deneyin.
1. Kitap Blogunuza Bir İsim Belirleyin
Genelde kitap bloggerları "kendi isimleri + kitaplığı" kalıbını kullanıyor. Gamze'nin kitaplığı gibi. Bunun yerine okuduğunuz bir kitapta çok etkilendiğiniz bir isim, karakter, ya da lakabınızı da kullanabilirsiniz. Oluşturacağınız isim akılda kalıcı olmalı unutmayın.
2. Blogger ya da Wordpress'te Blog Oluşturun
On beş yıldır blogger kullanan birisi olarak kitap blogları için önerebileceğim en sade ve basit platform www.blogger.com dur. Gayeniz para kazanmak olmadığı için Wix gibi ücretli platformları tercih etmemenizde fayda var. Blogger'a giriş yaptıktan sonra gmail hesabınızla giriş yapın ve oluşturacağınız blogunuza bir isim belirleyin. Yeni yazı butonunu tıklayarak ilk yazınızı oluşturabilirsiniz.
3. Yazılarınıza fotoğraf eklemeyi unutmayın.
Kitap yorumlarınız kitabın içeriğiyle ilgili yüzeysel bilgiler vermeli ve mümkünse bir de fotoğraf eklemelisiniz. Sakın kitabın özetini yazmayı denemeyin. Kitap özetini yazarak okurların tüm merakını gidereceğiniz gibi o kitabı okumamasına da sebep olabilirsiniz. Yazılarınız mümkün olduğunca özgün olmalı, kitap tanıtımlarını kopyala yapıştır yapmamalısınız. Google'un özgün içerikleri aramalarda daha üst sıralarda gösterdiğini unutmayın.
4. Kendinize Özgü Logo Tasarlayın
Google aramada resim düzenle kelimesiyle arama yaparak çıkan sitelerden birine kendinize özgü bir logo yapabilirsiniz. Logonuzu Blogger yönetim panelinde Yerleşim sekmesinden güncelleyebilirsiniz.
5. Konuları Kategorilere Ayırın
Blogger yazılarınızı yayımlamadan önce sağ köşede bulunan bölümü dikkatle inceleyin. Kitap konularına göre etiketler oluşturarak konuları kategorize edebilir. Menü sekmesine bu etiket linklerini ekleyerek butonlar oluşturabilirsiniz.
6. Hakkında ve İletişim Sayfası Oluşturun
Blogger yönetim panelinde sayfalar sekmesinden yeni sayfa oluştur seçeneğini tıklayarak Hakkında ve İletişim sayfaları oluşturun. Hakkında kısmında blogu kurma amacınız ve kendinizle ilgili bilgilere yer verebilir, iletişim sayfasından da mail adresi gibi iletişim bilgilerini paylaşabilirsiniz.
7. Facebook, Instagram Sayfaları Oluşturun
Kitap blogunuzla aynı isimde facebook ve instagram sayfaları oluşturarak arkadaşlarınızı bu sayfalara davet ederseniz okuyucu kitleniz artacaktır. Ayda bir yada belli aralıklarla hediye kitap etkinlikleri düzenleyerek takipçi sayınızı arttırabilirsiniz. Takipçi sayınız binleri bulduğunda yayın evlerinden okuyup tanıtımını yapmanız için ücretsiz kitaplar bile gelebilir. Bunun için sabırla kitap okumaya ve yorumlamaya devam etmelisin...
İsrafil BARAN / Kitap Blogu Okuyorum.org

Yorum Gönder