
Merhaba Eslem Hanım, okuyorum.org okurlarına kısaca kendinizi tanıtır mısınız?
Merhaba, ben Eslem Tuna. 16 yaşındayım. Bahçeşehir Okyanus Koleji Fen Lisesinde 10. Sınıf öğrencisiyim. İlk kitabım Kasım 2017’de yayınlandı. Kişisel özelliklerimden bahsetmem gerekirse duygusal bir insanım. Her insanın kendini rahatlama yolları vardır. Benim yolum yazmak. Gezmeyi, keşfetmeyi çok severim. Araştırmacı bir ruhum var. Projeler yapıyorum ve yarışmalara katılıyorum. İkinci kitabımı yazıyorum. Bunun yanı sıra 36 tane bestesi de bana ait şarkı sözüm var. Şarkı söylemeyi çok seviyorum. 1 sene boyunca müzik akademisinde eğitim aldım. Yazmaya ne zaman başladınız?
İlkokuldan beri etkilendiğim en ufak bir olaydan sonra kağıda sarılırdım. Hatta bir sürü günlüklerim var. Tabi o zamanlar kitap yazma düşüncesi yoktu kafamda. İçimi rahatlatıyordum. Kafamı topluyordum.

Bir gün 7. Sınıftayken okulda birkaç bir şey yazmıştım. Daha önceden şarkı yazdığımı bilen arkadaşlarım okumak istediler. Okuduktan sonra sen neden kitap yazmıyorsun, yazmayı dene diye bir sürü tavsiye aldım. O günler bu hevesle biraz başladım. Tabi 7. Sınıf bitti ve Teog senem geldi. O sene derslerden dolayı yazamadım. Ara verdim. Daha sonra 9. Sınıfın başında boş bulduğum her anda yazmaya başladım ve 9. Sınıfın sonuna kadar kitabı bitirdim. Hafta içi 2 saat yazabiliyordum. Pazar günleri daha çok ilgi gösteriyordum. En çok haziran ayında her gece sabah 4’e kadar yazdım. Sabahları kitabın devamını deftere yazıyordum. 12’den sonra bilgisayara geçiriyordum. 1 ayda toparladım kitabımı ve daha sonra basım aşamasına geçildi.
Sizin gibi kitap yazmayı düşünen genç yazarlara tavsiyeleriniz nelerdir ?
Başlamaktan çekinmesinler. Yapamam diye gözünüzde büyütmeyin. Her şey zamanla oluyor ve o en başta attığınız adım sizin için çok değer kazanıyor. Denemekten zarar gelmez, içinizde kalmasın derim. Başlayın kitaba ve zaten uygunsanız bu iş için gerisi kendiliğinden gelecektir.
Büyük Ödeme isimli kitabınız İkinci Adam Yayınları tarafından yayımlandı. Kitabınızdan kısaca bahseder misiniz?
Olayları iki kişi ağzından anlatıyorum. Seren ve Mete olmak üzere bölümlere ayrılmış durumda. Serenin yaptığı bir hata, ailesine layık kalamayışı ile başlayan hikaye tüm gerçekleri öğrenen Mete’yle devam ediyor. Mete doğrucu dürüst bir insan olmasına rağmen hata yaptığını bildiği pişman olan Serene çoktan kapılıyor, aşık oluyor. Zamanla diğer karakterler olaya giriyor. Yakın arkadaşlıklar, yeni aşklar, düğünler ve en kötüsü ölümler oluyor. Sonunda her şeyden öte aşkın ne kadar dayanabildiğini görüyoruz ama dayansa da bazen ölümün tüm duyguları ezip geçtiğini fark ediyoruz. Son olarak buradan seslenmek istiyorum, ölüm var bu hayatta lütfen sevdiklerinize geç kalmayın.
On altı yaşında ilk eserinizi kaleme aldınız. Kitabınız yayınlandığında neler hissettiniz, hayatınızda neler değişti ?
Çok mutluydum. TÜYAP fuarında çıktığı için 2 gün içinde imza günüm olacaktı ve çok heyecanlıydım. TÜYAP beklentimin üstünde geçti 3 gün imza günü yaptım. Her şey çok güzel gitti. Sevdiğim tüm insanlar yanımdaydı. En çok hoşuma giden şeyse tanımadığım insanların güzel yaklaşımıydı. Tahminlerimin çok üstünde bir duyguymuş yazar olmak ve dedim ki iyi ki en başında elime o kalemi almışım. Hayatımda değişen epeyce şey oldu. Yeni arkadaşlıklar edindim. çok kıymetli kişilerle tanıştım. Bu yolda bana destek oldular. 16 yaşında resmî olarak bir iş sahibi oldum ve artık bir ünvanım vardı. Dışarıda insanların tepkileri çok farklı oluyordu. Bunlar beni mutlu eden şeyler şuana kadar herşey yolunda böyle devam etmesi de tek temennim.
Gelecekle ilgili planlarınızı hayallerinizi merak ediyoruz ?
İleride kitap çıkartmaya devam edeceği ve bestelerimi seslendirdiğim bir albümüm olsun istiyorum. Bunun yanında moleküler biyoloji ve genetik mühendisi olmak istiyorum. İnsanlığa yeni bir şeyler kazandırmak benim için ideal olan şeydir. Doktoradan sonra en büyük hayallerimden biri kendi araştırma laboratuvarımı kurmak. İleri ki yaşlarda seminerler vermek, yol göstermek isterim. Bunun için de şimdiden çalışmaya başladım diyebilirim.
Ailenize kitabınızı söylediğinizde ne tepki aldınız?
Aileme ilk bahsettiğim de daha kitabın ortalarındaydım. Çok şaşırmışlardı. Bitirdikten sonra yanlarına gittiğimde ben yayıneviyle ilk görüşmeyi yapmıştım. Bana her konuda olduğu gibi yine destek oldular. Gittik, konuştuk, anlaştık ve kitabım basıldı. Onlar da en az benim kadar heyecanlı ve mutluydular. Onları çok seviyorum ve yanımda oldukları için çok teşekkür ediyorum.
Okurlarınıza söylemek istediğiniz bir şey var mı?
Onları çok seviyorum, benim için çok değerliler. Şu zamana kadar çok güzel yorumlar aldım, hepsine çok teşekkür ediyorum. Kitap çıkartmakta ki tek amacım yeteneğim olan bir işi değerlendirmekti. Ortaya güzel sonuçlar çıkıyorsa bunu paylaşmalıydım. Paylaştığıma da değdi. Sizler beni çok mutlu ettiniz. Sevgiyle kalın...
Yorum Gönder